Vânzările VW încep să crească în China, în restul lumii stagnează

VW Jetta China

Vânzările VW încep să crească în China, în restul lumii încă stagnează. VW introduce asigurarea în caz de șomaj și afirmă că sistemele de finanțare mai relaxate vor fi cheia redresării industriei.

Foto: VW

Cererea pentru mașini noi a început să crească în China, datorită clienților care vor să înlocuiască transportul public cu vehicule personale, dar VW avertizează că vânzările nu se vor redresa la fel de repede și în alte părți ale globulu.

Vânzările VW încep să crească în China, în restul lumii stangează

Vânzările de automobile în China au fost sunt în ultima ăptămână din apriie peste nivelul perioadei similare de anul trecut, a declarat marți, Juergen Stackmann, responsabil pentru vânzările de automobile de pasageri și marketing al VW.

„Este clar că în China piața începe să-și revină, fiind pe o curbă ascendentă. Dar nu ne așteptăm ca asta să se întâmple imediat și în Europa”, a spus el.

În luna aprilie vânzările de automobile noi au scăzut în Germania cu 60%, iar în restul Europei cu până la 85%, unele piețe întrând într-un blocaj total, precum cele din Italia sau Spania.

Vânzările în America de Nord au scăzut cu 50%, iar în America de Sud cu 81%.

„S-ar putea să vedem o tendință de schimbare spre mobilitatea individuală, din moment ce oamenii vor dori să evite transportul public în această perioadă” a mai spus el, completând că Jetta, modelul VW de buget pentru piața chineză, a câștigat cotă de piață pe măsură ce restricțiile de izolare s-au relaxat.

China are ca și particularitate faptul că există încă un număr uriaș de potențiali clienți aflați la prima achiziție a unei mașini noi.

În Europa cererea este foarte redusă

„Ne așteptăm la o revenire în două trepte în Europa. Țările din sudul Europei au fost afectate destul de rău. Italia, Spania și chiar Franța. Ne așteptăm ca recuperarea să fie mult mai lungă aici” a mai spus el.

Țările din nordul Europei, Norvegia, Suedia, Danemarca și Germania s-au descurcat mai bine. În Germania vânzările de flote au rămas aproape neschimbate, la nivelul normal pentru luna aprilie, comparativ cu anul trecut, a precizat Stackmann.

Precomenzile pentru automobilul electric VW ID 3 se cifrează la 37.000 de vehicule, iar comenzile continuă să vină din Germania dar și din restul Europei.

Cheia revenirii o reprezintă noile oferte financiare mai relaxate

Dincolo de așteptările unui ajutor prin stimulente guvernamentale, Volkswagen își adaptează ofertele financiare și de leasing astfel încă să facă plățile/ratele mult mai ușor de plătit.

Unele oferte financiare se pot întinde și pe 72 de luni, în loc de 36. Între timp ce Volkswagen va oferi și o asigurare în caz de șomaj, ceea ce va permite noilor clienți să-și suspende plățile pe perioada cât nu au servici.

„Finanțarea va deveni principlaul instrument pentru industrie în lunile care vor veni” a declarat Stackmann

sursa: Reuters

Citește și:

Vânzările de autoturisme și utilitare ușoare în scădere cu 22% în primul trimestru din 2020

 

.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top