VEZI LISTA celor 74 camere rovinieta din Romania

Seria de dezvăluiri referitoare la sistemele de control al traficului folosite în prezent de autoritățile din România continuă cu lista completă a celor 74 camere rovinieta montate pe drumurile naționale.

Potrivit portalului AvocatNet.ro, la nivelul întregii țări, cele mai multe camere video fixe dedicate depistării șoferilor care circulă fără rovinietă sunt amplasate pe DN 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), DN 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), DN 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi DN 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni).

Singurele puncte fixe de control existente pe autostrăzile autohtone sunt prezente la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3). Dintre cele 74 camere rovinieta existente pe drumurile din România, 23 au fost instalate doar anul trecut.

LISTA COMPLETĂ A CELOR 74 CAMERE ROVINIETA POATE FI CONSULTATĂ MAI JOS

camere-rovinieta-romania-1

camere-rovinieta-2Independent de cele 74 camere rovinieta deconspirate în listele de mai sus, CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) administrează alte 14 puncte de control mobile, divizate între cele şapte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri din subordinea instituției.

„Amplasarea acestora nu se realizează pe sectoarele de drumuri naţionale pe care există sistemele de camere video fixe, prezența lor fiind posibilă pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier”, au declarat reprezentanţii CNADNR, citați de portalul AvocatNet.ro.

Amenzile pentru circularea pe drumurile publice fără rovinietă sunt cuprinse între 250 şi 4.500 de lei. Pentru autoturisme rovinieta costă, în funcție de perioada de valabilitate, 3 euro (7 zile), 7 euro (30 de zile), 13 euro (90 de zile) şi 28 de euro (12 luni).

Via AvocatNet.ro

16 thoughts on “VEZI LISTA celor 74 camere rovinieta din Romania

 1. De ce camera nr 72. din Rasnov, Brasov pe DN 73 este situata in interiorul orasului Rasnov. Nu e plasata ilegal din moment ce rovinietele se testeaza in afara localitatii?

 2. Care sunt criteriile incadrari amenzilor?
  In contextul in care amenzile sunt intre 250 si 4.500 ron de ce trebuie sa platesc 2.750 ron ? (Prima abatere)
  Doar pt ca traim in romania ?!

 3. O intrebare….probabil de baraj….camera din Rasnov, mai si functioneaza?
  Adica unii isi rup masinile si altii incaseaza tot de spatele nostru??
  Multumesc!

 4. Salut!
  Aveți idee dacă camerele de la intrarea pe A1dinspre București, sunt functionale pt rovinieta?
  Mai exact pentru Carrefour Militari , îmi trebuie rovinieta?
  Mulțumesc!

 5. Bună ziua, am o întrebare si anume: dacă am trecut pe la Timisul de Sus si nu aveam rovinieta si am platit-o la Predeal, la prima benzinărie, in aceeasi zi la interval de 20 minute sunt pasibilă de amenda? Mulțumesc.

Adaugati comentariu