Volkswagen a început asamblarea modelului electric ID.7

Volkswagen ID.7 AutoExpert.ro

Marca Volkswagen, parte a grupului german cu același nume, a inclus în gama de produse a uzinei sale din Emden modelul electric ID.7, un sedan de clasă medie asemănător cu foarte cunoscutul Passat.

Pentru a marca intrarea într-o nouă etapă a programului de electrificare al gamei de produse, oficialii mărcii germane au invitat la Emden atât parteneri de afaceri cât și politicieni printre care s-a aflat și premierul landului Saxonia Inferioară.

În fața acestora, Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a declarat că „debutul producției ID.7 reprezintă o bornă importantă pentru transformarea noastră. (…) Cu ID.7 atingem nivelul următor în domeniul electromobilității și, până în 2026, vom avea cel mai larg portofoliu din industrie”.

Prezentat în aprilie 2023, sedanul ID.7 cu dimensiuni apropiate de cele ale mult mai cunoscutului Passat ar trebui să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Încadrat în clasa medie, modelul electric se alătură unei game care a debutat cu compacta ID.3 și s-a extins cu crossoverul ID.4 și apreciatul monovolum ID.Buzz.

La uzina din Emden, Volkswagen ID.7 va fi asamblat alături de ID.4, conversia unității de producție către vehicule electrice, începută în 2020, costând peste 1 miliard de euro.

În ciuda derulării cu fast a evenimentului de intrare în producția de serie a modelului ID.7, uzina din Emden asamblează în prezent doar circa 10 – 12 unități pe zi, însă până la finalul anului este așteptată o creștere a cadenței până la peste 200 de unități zilnic.

Pentru a se diferenția cât mai bine de Passat, pe lângă propulsia electrică ID.7 va fi asamblat inițial strict în varianta sedan în timp ce colegul său mult mai cunoscut cu model termic va fi disponibil pe piață doar în versiune break.

Ulterior, pe lângă intrarea în producție și la o uzină din China, Volkswagen ID.7 ar putea avea și el o versiune break.

Conform datelor oferite de producător noul model este oferit clienților cu două opțiuni pentru baterie. Prima, de 77 kWh, ar trebui să îi asigure o autonomie de până la 700 km, în timp ce a doua, de 85 kWh, ar putea majora distanța parcursă cu o singură încărcare până la aproximativ 700 de kilometri.

– Volkswagen ID.7: informații și fotografii oficiale
– Noua generație VW Passat debutează în septembrie 2023

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top