Volkswagen Golf GTI Clubsport 45: ediție aniversară pentru versiunea performantă

Volkswagen marchează 45 de ani de la lansarea modelului Golf GTI prin ediția aniversară GTI Clubsport 45 bazata pe actualul Golf 8.

Volkswagen Golf GTI aniversează 45 ani de la lansarea primei versiuni. În 1976, prima generație a modelului Golf primea o versiune performantă cea avea să devine un simbol al industriei auto.

VW Golf GTI Clubsport 45 – ediție aniversară

Pentru a marca momentul aniversar, Volkswagen oferă o versiune specială a actualului Golf GTI, bazat pe a opta generație a modelului. Numit Golf GTI Clubsport 45, modelul se remarcă printr-o serie de elemente speciale: plafon negru, eleron generos montat pe hayon, jante de 19 inchi Scottsdale și pachetul Race ce conține evacuare sport și eliminarea limitării pentru viteza maximă.

The new Volkswagen Golf GTI „Clubsport 45“ - autoexpert.ro

La interior regăsim personalizarea specifică modelului Golf GTI plus logo-ul special 45.

Golf GTI Clubsport 45 folosește motorul 2.0 TSI ce oferă 300 CP și 400 Nm împreună cu o transmisie automată DSG cu șapte trepte. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 6 secunde.

Modelul VW Golf GTI Clubsport dispune de cinci moduri de rulare: Eco, Comfort, Sport, Individual și Special. Modul Special a fost dezvoltat pentru rularea pe circuitul de la Nurburgring.

The new Volkswagen Golf GTI ÑClubsport 45ì - autoexpert.ro

Volkswagen a mai lansat o versiune Clubsport pentru Golf GTI în 2016 la aniversarea de 40 de ani a modelului. Varianta din 2016 dezvolta 265 CP și putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.4 secunde.

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 va fi comercializat începând cu 1 martie 2021, iar prețul pe piața din Germania este de 47.790 euro.

Via Volkswagen

Adaugati comentariu