Volkswagen ID.4 va fi fabricat la uzina din Emden alături de Passat și Arteon

ID.4 – VW anunță primul SUV electric pe platforma MEB

Producția modelului electric Volkswagen ID.4 va debuta în 2022 la uzina grupului german din Emden, alături de modelele VW Passat și Arteon.

Noul model electric Volkswagen ID.4 va fi lansat în viitorul apropiat, iar primele imagini neoficiale au apăut deja pe un site din China.

Volkswagen a publicat o serie de informații oficiale despre viitorul model electric spunând că producția de serie pentru piața europeană va începe abia în 2022 la uzina din Emden, Germania.

Volkswagen construiește deja o nouă hală cu o suprafață de 50.000 mp la Emden pentru producția modelului electric. Capacitatea de producție va fi de 300.000 de automobile electrice pe an.

Uzina VW Emden este și locul unde vor fi produse modele cu motor clasic ca Passat și Arteon.

Volkswagen ID.4 va fi al doilea model din noua familie de automobile electrice VW ID, după modelul ID.3. Modelul ID.4 folosește arhitectura MEB inaugurată de VW ID.3, cu motorul electric amplasat pe puntea spate. Cel mai probabil, noul ID.4 va folosi aceleași baterii ca și ID.3 și va exista și o versiune de lansate 1st Edition.

Autonomia anunțată este de 500 km, dar este măsurată în ciclul NEDC. Ulterior va fi oferită și o variantă cu două motoare electrice ce va folosi tracțiunea integrală.

Via Volkswagen

Adaugati comentariu