Volkswagen ID.R – Record pe drumul de munte cu 99 de viraje

Volkswagen ID.R (4)

Volksawgen ID.R a reușit un record de viteză pe Muntele Tianmen din China. Electrica sport de la Volkswagen a parcurs cele 99 de viraje într-un timp greu de egalat.

La volan s-a aflat pilotul francez Romain Dumas, în vârstă de 41 de ani. Acesta a avut nevoie de mai puțin de 8 minute pentru a parcurge cei 11 kilometri ai drumului virajat, o bornă importantă pentru modelul electric. Niciun alt automobil nu a fost vreodată mai rapid pe traseul din China, aflat la aproximativ 1.300 de kilometri de Beijing.

Volkswagen ID.R (6)

Cum a reușit un Range Rover să fie mai rapid ca un Ferrari pe drumul cu 99 de viraje?

Tianmen Shan Big este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de pe mapamond. Supranumit “Poarta Raiului”, traseul se întinde pe 10 kilometri și 906 metri și prezintă o diferență de nivel de 1.100 de metri. Acesta cuprinde 99 de ace de păr, unele dintre ele cu o rază de numai șase metri, urmate de linii drepte scurte și de curbe mai largi, pe care pilotul francez le-a abordat cu viteze de până la 230 km/h.

Volkswagen ID.R (5)

7 minute 38,585 de secunde a fost timpul obținut de Volkswagen ID.R, mașina cu două motoare electrice, care dezvoltă 680 de cai putere. La ora actuală, Volkswagen ID.R deține recordurile de viteză de la Pikes Peak din Statele Unite, Festivalul Vitezei de la Goodwood, Marea Britanie și recordul rezervat vehiculelor electrice pe circuitul de la Nurburgring-Nordschleife din Germania.

Primul model de serie din familia electrică ID., ID.3, își va face debutul săptămâna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt.

 

Adaugati comentariu