Volkswagen îl înlocuiește pe șeful diviziei software

Volkswagen îl înlocuiește pe șeful diviziei software

Volkswagen îl înlocuiește pe șeful diviziei software, după cum scria ieri ziarul german Handelsblatt citat de Reuters, producătorul german aflîndu-se într-o ofensivă puternică pentru tranziția către vehicule electrice.

Foto:VW

Christian Senger, un fost manager BMW care condusese recent înființata unitate Car.Software.Org a fost înlocuit după probleme apărute la software-ul recentelor vehicule ID.3 și Golf 8, arată sursa citată.

Senger făcea parte dintr-o rețea externă de manageri formată de Seful Executiv Herbert Diess cu scopul de a reforma compania. Senger, după ce a lucrat pentru modelul electric i3 al BMW, a ajutat Wolkswagen să realizeze platforma MEB pentru vehicule electrice, un element cheie în revenirea după scandaul emisiilor poluante la motoarele diesel din 2015.

Volkswagen îl înlocuiește pe șeful diviziei software

Software-ul este unul dintre cele mai importante în dezvoltarea noii generații de vehicule electrice, care sunt mult mai dependente de puterea computerelor decât cele cu motoare cu ardere internă, care au reprezentat piesa de rezistență pentru Volkswagen.

Volkswagen nu a comentat asupra acestei știri

Curățarea departamentului de management începuse deja prin îndepărtarea lui Andreas Renschel, un fost manager la Mercedes-Benz, care a plecat din poziția de șef al unității Traton Trucks și Stefan Sommer, un fost Sef Executiv al furnizorului ZF, care și-a părăsit postul de la VW.

VW Samba cu propulsie electrică

Senger va părăsi și postul pe care îl are în board-ul Volkswagen, deși ziarul a precizat că șeful executiv Herbert Diess spera ca el să rămână în companie.

Puternicul consiliu al Wolkswagen condus de Bernd Osterloh, a mai forțat compania în trecut să-i disponibilizeze pe cei care urmăreau reducerea costurilor. Wolfgang Bernhard, un fost șef de marcă VW și Bernd Pischetsrieder, fostul șef al Volkswagen Group, au demisionat după confruntarea cu liderii de sindicat.

Adaugati comentariu