Volkswagen mai construiește un SUV. Când va fi gata și cât va costa?

T-Cross Coupe 2

Familia de SUV-uri de la Volkswagen se mărește. Mezinul T-Cross ar putea primi o versiune coupe. Nemții iau în calcul lansarea modelului anul viitor.

Cel mai mic membru al familiei de SUV-uri de la Volkswagen va avea, din iarnă, un frate coupe. Sunt informații obținute de Motor1 de la surse din cadrul companiei. Nemții profită astfel de valul de popularitate înregistrat în segmentul vehiculelor cu gardă mare la sol. SUV-ul coupe se va alătura astfel gamei europene, în care îl așteaptă Touareg, Tiguan, T-Roc și T-Cross.

T-Cross Coupe, construit pe platforma MQB A0, rezervată mașinilor de clasă mică ale grupului, va veni cu o parte frontală similară cu aceea a versiunii standard. Modificările se vor observa cu ușurință din profil, pentru că linia acoperișului va fi una descendentă, iar montanții spate vor fi mai înclinați. Această soluție ar putea reprezenta și compromiterea spațiului la cap rezervat pasagerilor care iau loc pe banchetă.

Și SUV-ul coupe va fi la fel de personalizabil ca versiunea standard, de la care va prelua și gama de motorizare. Astfel, viitorii posesori de T-Cross Coupe vor putea alege unul dintre motoarele pe benzină 1.0 și 1.5 TSI sau un diesel 1.6 TDI, cuplate la o transmisie manuală sau automată DSG. Mașina va fi disponibilă doar cu tracțiune față.

T-Cross Coupe

Noul model ar trebui să aibă un preț asemănător cu cel al lui T-Cross standard, care pornește în România de la 16.434 de euro.

Volkswagen a lansat recent un model dedicat exclusiv pieței din China, construit sub noul brand Jetta, care este cel mai ieftin dintre toate SUV-urile construite vreodată de grupul auto. În America de Nord și America de Sud, va ajunge și Tarek, un SUV poziționat în gamă sub Tiguan.

Până la prezentarea noului său SUV coupe, Volkswagen pregătește versiunea cabrio a lui T-Roc, programată să vadă lumina zilei în această toamnă.

Și gama de modele electrice ID. de la Volkswagen va include modele de tip SUV. Volkswagen ID. Crozz va fi unul dintre ele.

Adaugati comentariu