Volkswagen Passat nu va mai fi comercializat în SUA din 2022

Germanii de la Volkswagen au anunţat că nu vor mai produce şi comercializa în SUA cunoscutul Passat. Asamblarea variantei europene este mutată la uzina Skoda din Kvasiny.
Volkswagen Passat USA

Modelul Volkswagen Passat, atât de căutat în ultimul deceniu, se pregătește să spună adio pieței americane. Conform Volkswagen AG, vehiculul nu va mai fi comercializat în SUA începând cu 2022.

Volkswagen va încheia producţia în Statele Unite a sedanului Passat la fabrica sa din Chattanooga, Tennessee, cu modelul din anul 2022.

Din 1974, Volkswagen a vândut diverse versiuni ale Passat în SUA, iniţial sub numele Dasher şi Quantum, numele Passat apărând pentru prima dată pe piaţa americană în 1990. Din nefericire, cererea pentru acest model a scăzut dramatic în ultima perioadă, în trimestrul doi din 2021 fiind livrate doar 6.800 unităţi.

În schimb au crescut vânzările SUV-urilor Atlas şi Tiguan, iar americanii par tot mai dornici să achiziționeze mașini electrice. În acest context ieșirea din producție a modelului Passat va face loc asamblării în Statele Unite a SUV-ului electric ID.4.

Și în Europa zilele Volkswagen Passat par numărate. Deocamdată, producția modelului va fi mutată de la uzina germană din Emden la cea cehă a Skoda din Kvasiny. Capaciteta de la Emden va fi utilizată de grupul german strict pentru vehicule electrice.

Volkswagen estimează că în primul semestru al acestui an profitul său operaţional a ajuns la 11 miliarde de euro, depăşind nivelul înregistrat înaintea pandemiei.

Separat, subsidiara Volkswagen responsabilă pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, Electrify America, a anunţat că intenţionează să dubleze numărul de puncte de încărcare în Statele Unite şi Canada, în următorii patru ani.

Până la finalul lui 2025, compania ar urma să aibă peste 1.800 de staţii rapide de încărcare şi 10.000 de puncte de încărcare individuale.

– Volkswagen Golf R Variant: informații și fotografii oficiale
– Volkswagen începe actualizările over-the air pentru modelele electrice ID

Adaugati comentariu