Volkswagen se răzgândește? Renunță la Turcia pentru…

Noul Volkswagen Passat (41)

Volkswagen intenționa să transfere producția limuzinelor Passat și Skoda Superb în Turcia, dar conflictul armat în care este implicat statul turc îi sperie pe nemți. România și-a arătat din nou interesul pentru o uzină a constructorului german, dar Volkswagen ia în calcul Slovacia.

Nemții vor să mute producția sedanulurile Passat și Skoda Superb în estul Europei, pentru ca la Emden, în Germania, să facă loc familiei de electrice, ID, începând cu luna octombrie a anului 2022. Turcia era candidatul luat în considerare de constructorul auto, iar negocierile cu statul turc erau deja într-o fază avansată. Însă implicarea Turciei în conflictul armat din Siria îi pune pe fugă pe cei de la Volkswagen.

România revine în cărți pentru uzina Volkswagen

Site-ul german Automobilwoche scrie că Passat, Superb și chiar SUV-ul Karoq ar putea fi transferate în Slovacia. Este centrul unde se construiesc deja SUV-urile Touareg și Audi Q7, dar și Volkswagen Up, SEAT Mii și Skoda Citigo.

Principalul opozant al producției pe teritoriul Turciei este premierul Saxoniei Inferioare, Stephan Weil, membru în Consiliul de Supraveghere de la Volkswagen. Compania germană va trebui să se conformeze alegerii acestuia, pentru că Saxonia Inferioară deține 20% din acțiunile Volkswagen.

Dacia în pericol? Grupul Volkswagen vrea să producă modele Skoda mai ieftine

Nemții vizau orașul Manisa, la aproximativ 40 de kilometri de Izmir, pe coasta de veest a Turciei, pentru viitoarea uzină. De pe linia de asamblare ar ieși annual 300.000 de vehicule.

Pe lista Volkswagen, s-au aflat și România (zona Aradului), Bulgaria și Serbia.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top