Volkswagen Taigo: primele imagini neoficiale

Noul model SUV coupe Volkswagen Taigo a fost surprins necamuflat într-o serie de imagini neoficiale.

Gama de SUV-uri Volkswagen va primi în curând un nou membru. Numit Taigo, acesta este un SUV Coupe de clasă mică ce folosește platforma tehnică împrumutată de la modelul T-Cross. Arhitectura MQB A0 este folosită de Grupul Volkswagen pentru modelele de clasă mică fiind comună cu noul Volkswagen Polo.

Volkswagen Taigo

Noul SUV Coupe Volkswagen Taigo va fi un pic mai lung ca actualul T-Cross având 4.266 mm lungime, dar înălțimea este mai mică cu 10 mm. Taigo va oferi o alternativă celor care își doresc un SUV coupe axat pe stil și va deveni un rival direct pentru Toyota C-HR.

Taigo va prelua, cel mai probabil, motorizările de la noul Polo, bazându-se în special pe unitatea 1.-0TSI cu trei cilindri. Va exista și o versiune mai potentă ce va utiliza motorul 1.5 TSI cu patru cilindri. Nu există planuri pentru versiuni hibridizate sau propulsoare diesel.

Noul model Volkswagen Taigo va fi produs la uzina Volkswagen din Pamplona, Spania alături de modelele T-Cross și Polo. Un model similar este deja comercializat pe piața din Brazilia sub numele Volkswagen Nivus.

Foto: AutoExpress.co.uk

Via AutoExpress

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top