Volkswagen Taigo: primele imagini neoficiale

Noul model SUV coupe Volkswagen Taigo a fost surprins necamuflat într-o serie de imagini neoficiale.

Gama de SUV-uri Volkswagen va primi în curând un nou membru. Numit Taigo, acesta este un SUV Coupe de clasă mică ce folosește platforma tehnică împrumutată de la modelul T-Cross. Arhitectura MQB A0 este folosită de Grupul Volkswagen pentru modelele de clasă mică fiind comună cu noul Volkswagen Polo.

Volkswagen Taigo

Noul SUV Coupe Volkswagen Taigo va fi un pic mai lung ca actualul T-Cross având 4.266 mm lungime, dar înălțimea este mai mică cu 10 mm. Taigo va oferi o alternativă celor care își doresc un SUV coupe axat pe stil și va deveni un rival direct pentru Toyota C-HR.

Taigo va prelua, cel mai probabil, motorizările de la noul Polo, bazându-se în special pe unitatea 1.-0TSI cu trei cilindri. Va exista și o versiune mai potentă ce va utiliza motorul 1.5 TSI cu patru cilindri. Nu există planuri pentru versiuni hibridizate sau propulsoare diesel.

Noul model Volkswagen Taigo va fi produs la uzina Volkswagen din Pamplona, Spania alături de modelele T-Cross și Polo. Un model similar este deja comercializat pe piața din Brazilia sub numele Volkswagen Nivus.

Foto: AutoExpress.co.uk

Via AutoExpress

Adaugati comentariu