Volkswagen Touareg, într-o nouă versiune. Ce sistem de propulsie primește?

Volkswagen Touareg V8 motor Volkswagen (3)

Volkswaen Touareg va fi disponibil cu un nou sistem de propulsie. Touareg R plug-in hybrid va ajunge în showroom-uri în 2021.

La ora actuală, în gama Touareg sunt două motoare diesel V6 de 3.0 litri, în două versiuni de putere, 231, respectiv 286 de cai putere. Clienții pot alege și un motor V8 de 4.0 litri, pe benzină, cu 421 de cai putere și cuplu de 900 Nm. Acesta, dezvăluit în primăvară la Salonul Auto de la Geneva, va fi detronat din vârful gamei de viitoarea versiune plug-in hybrid.

Noua versiune a ajuns deja în China, cea mai importantă piață pentru Volkswagen. Sistemul hibrid, care integrează un motor de 2.0 litri pe benzină și un motor electric, va dezvolta 367 de cai putere. Dar lucrurile s-ar putea schimba pentru piața europeană, Touareg Plug-In Hybrid preluând sistemul de propulsie de la Porsche Cayenne E-Hybrid, care vine cu motor V6 de 3.0 litri și motor electric.

Test comparativ Mercedes-Benz GLE 350d vs VW Touareg V6 TDI

Touareg va fi primul model din gama de performanță R care va primi o versiune plug-in hybrid. Dezvăluirea a fost făcută de Jurgen Stackmann, șeful diviziei de vânzări și marketing de la Volkswagen, cu ocazia prezentării noului Golf, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Wolfsburg.

Cât costă Volkswagen Touareg în România, vezi AICI >>>

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top