Vom circula gratuit cu transportul în comun în București de anul viitor?

transportul în comun transport

Transportul în comun va fi gratuit de anul viitor în București. Cel puțin aceasta este intenția primarului Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a anunțat și achiziționarea a 100 de autobuze electrice.

Am fi singura capitală europeană cu transport public gratuit. “Daca se va pune problema gratuității totale a transportului public în comun, o masură pe care am anunțat-o la începutului mandatului, răspunsul este: Da. De anul viitor voi veni cu acest proiect. (…).”

Primarul Capitalei susține că această măsură va ajuta autorităților să estimeze corect numărul de mijloace de transport în comun necesare noii regii de transport, STB, fosta RATB.

Citește și:

Când străinii aleg autobuze electrice, noile autobuze diesel au sosit la București

În București, vor sosi și 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troileibuze și 400 de autobuze cu propulsie pe gaz natural comprimat. Firea speră să-i convingă astfel pe locuitorii Capitalei să-și lase mașinile acasă. Municipalitatea va achiziționa vehiculele din bani europeni, în baza unei finanțări nerambursabile în valoare totală de aproximativ 57 de milioane de euro.

“Scopul este acela de a dimensiona pe cât mai mult posibil prezența în trafic a autoturismelor personale și cetățenii să aleagă transportul public în comun”, spune primarul.

Citește și:

Primăria Capitalei va deconta benzina pentru cetățenii din București și Ilfov

Pentru început, elevii din învățământul preuniversitar și însoțitorii pensionarilor cu domiciliul stabil în Capitală vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societății de Transport București. Proiectul de hotărâre a fost adoptat săptămâna aceasta de Consiliul General al Municipiului București.

Sursă foto: Digi24

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top