VW Touareg R, un Hot-SUV plug-in hybrid

VW Touareg R, un Hot-SUV plug-in hybrid

Volkswagen a prezentat online noua generație Touareg R cu puțin înaintea debutului oficial de la Salonul Auto Internațional de la Geneva. Constructorul german oferă, pentru prima oară, un sistem de propulsie electrificat.

Marea noutate pentru Touareg R o reprezintă adăugarea unui sistem de propulsie plug-in hybrid. Noua versiune flagship pentru gama SUV a producătorului teuton va dispune de 462 CP și de emisii zero temporare în noul „E-Mode”. La fel ca întotdeauna, Touareg R dispune și de tracțiune integrală 4Motion. În combinație cu un cuplu maxim de 700 Nm, noul SUV de performanță are și o capacitate de tractare de până la 3,5 tone.

VW Touareg R, un Hot-SUV plug-in hybrid

Noul model marchează și o premieră în materie de sisteme de asistență. Touareg R va fi primul SUV Volkswagen dotat cu sistemul „IQ. Drive Travel Assist”. Acesta oferă condus asistat (ghidaj longitudinal și lateral, automat) până la viteza de 250 km/h. SUV-ul este și primul plug-in hybrid al diviziei de performanță Volkswagen R. Noul Touareg R va intra pe piețele de desfacere din a doua jumătate a lui 2020.

Atitudine subtilă, performanțe eficiente

Designul exterior include pachetul „Black Style” și jantele „Braga” de 20 inch, în timp ce la interior VW oferă standard echiparea R-Line în combinație cu piele Vienna și cusături „crystal grey”. Este al treilea model PHEV de la VW, după Golf și Passat GTE. Va fi prezentat la show-ul din Elveția alături de alte două modele „hot”: Golf-urile GTI și GTD.

VW Touareg R, un Hot-SUV plug-in hybrid

În ceea ce privește performanțele, noul SUV este primul plug in cu AWD al casei. Sistemul oferă un total de 462 CP și 700 Nm. Este format dintr-un V6 turbo pe benzină (340 CP) și un motor electric de 100 kW (136 CP). Transmisia automată are opt trepte și lucrează cu diferențialul central Torsen pentru a trimite între 70 și 80% din putere către punți (față/spate). Acumulatorii au o capacitate de 14,1 kWh și permit o viteză maximă EV de 140 km/h.

Adaugati comentariu