Xpeng pornește construcția modelului P7 sedan la noua fabrică cu spijinul Alibaba

Xpeng P7 sedan

Xpeng pornește construcția modelului P7 sedan la noua fabrică. Constructorul chinez de modele electrice își dezvoltă de asemenea și rețeaua de showroom-uri.

Foto: Xpeng

Producătorul chinez de vehicule electrice (EV) Xpeng, susținut de Alibaba Group Holding Ltd și Xiaomi Corp a declarat recent că va demara producția noului model P7 sedan la noua sa fabrică din Zhaoqing, după ce va primi licența de producție de la guvern.

Xpeng P7: rivalul chinezesc pentru Tesla Model 3

Xpeng P7 sedan
Xpeng P7 sedan – vedeta Salonului Auto de la Guangzhou

Xpeng este la al doilea model din gamă

Xpeng a investit deja 3 miliarde yuani (aprox 422 milioane USD) în proiectl P7 sedan, pe lângă cei aproximativ 700 milioane yuani investiți în fiecare an în cercetarea și dezvoltarea vehiculelor electrice. A precizat He Xiaopeng, Directorul Executiv al Xpeng, pentru Reuters.

 

Xpeng demarează producția modelului P7 sedan

Fabricantul de vehicule electrice, care a demarat încă din martie 2019 livrările pentru SUV-ul G3, plănuiește să-și extindă  și rețeaua de shorrom-uri din China, cea mai mare piață auto din lume. Acesta vizează să ajungă la 200 de locații de vânzare până la finalul acestui an, de la 150 câte are în prezent.

Clasicul model T1 Samba de la Volkswagen cu propulsie electrică

Noua fabrică, situată în sudul Chinei, în orașul Zhaoquing, va produce inițial sedanul Zpeng P7. Compania cu sediul în Guangzhou produce deja SUV-ul G3 în fabrica din Zhengzhou, deținută de Haima Automobile.

Stocul de piese ajută Xpeng să depășească criza furnizorilor

Xiaopeng a mai precizat că Xpeng a reușit în februarie și martie să-și facă un stoc de piese suficient pentru a depăși actuala sincopă din rețeaua globală a furnizorilor industriei auto.

($1 = 7.1048 yuani)c

Citește și:

Top vehicule electrice cu cea mai mare autonomie reală: cu cât mint producătorii?

Renault renunță la piața din China. Va comercializa doar vehicule electrice și comerciale

 

Adaugati comentariu