Aceste sisteme de siguranță ar putea fi obligatorii din 2022

sisteme de siguranță

Se vor introduce noi sisteme de siguranță în echipările standard ale automobilelor noi începând cu anul 2022. Pe lista finală va ajunge sistemul de frânare automată de urgență. Își vor face loc la bord și centuri de siguranță îmbunătățite în urma testelor de impact și camera pentru deplasarea în marșarier.

Uniunea Europeană a aprobat propunerea înaintată de Națiunile Unite prin care sistemul de frânare automată de urgență va fi inclus în echiparea standard a autoturismelor noi, începând cu 2022, deși propunerea viza anul 2020.

Ochelari anti-somnolență pentru șoferi. Cât costă

Sistemul AEB (Automatic Emergency Braking) de frânare automată de urgență, camera video și senzorii pentru marșarier, tehnologia de menținere a benzii de circulație, dar și sistemul de limitare a vitezei vor ajunge, de asemenea pe lista de dotări de bază. În plus, o cutie neagră ar putea înregistra toate evenimentele prin care trec șoferul și mașina, dar datele înregistrate pot fi folosite în cazul unui accident.

Ce face o mașină Volvo atunci când șoferul este băut?

Sunt sisteme de siguranță care echipează deja versiunile de top din cele mai multe game de modele, așa că marea majoritate a producătorilor auto deține deja capacitatea de a implementa tehnologiile propuse.

Maneta buclucașă. Ce pățești dacă nu o folosești?

Comisia Uniunii Europene care propune implementarea acestor sisteme estimează că astfel, 25.000 de vieți ar putea fi salvate și s-ar putea evita cel puțin 140.000 de vătămări corporale grave, până în anul 2038. Măsurile vizează reducerea accidentelor provocate de erori umane.

Citește mai multe pe www.floteauto.ro!

Adaugati comentariu