Ar putea pleca Renault din Formula 1?

Renault F1 - Cyril Abiteboul

Ar putea pleca Renault din Formula 1?. Problemele prin care trece producătorul francez se acumulează. Acestea ar putea duce la abandonarea proiectului Formula 1. Decizia se va anunța vineri.

Foto: Renault
Comunitatea F1 așteaptă cu sufletul la gură zia de 29 mai 2020. Vineri Renault va publica planul de salvare și va anunța economiile pe care se gândește să le facă. Frica cea mai mare este că francezii vor ieși din Formula 1.
Grupul Renault este de ceva timp cu spatele la zid – și asta nu doar din cauza crizei provocate de coronavirus, care a agravat totul și mai mult.
Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei și finanțelor a aconfirmat pentru „Le Figaro” că Renault așteaptă un împrumut de 5 miliarde euro. Dar guvernul nu dorește ca să-i acorde acest împrumut cu ușurință.

Renault trebuie să dovedească că face economii

Statul francez deține 15% din Renault. Le Maire a adăugat pentru presă că și din această cauză există posibilitatea ca Renault să nu supraviețuiască crizei provocate de coronavirus.

Când vine vorba despre măsuri de austeritate, Formula 1 este destul de sus pe listă. În patru ani, echipa de uzină Renault nu a arătat niciun semn prin care să dovedească că se apropie de vârful ierarhiei.

Renault a rămas o echipă de pluton ocupând la constructori locurile nouă, șase, patru și cinci. În 83 de curse, a reușit doar trei locuri cinci și un loc patru (mulțumită lui Daniel Ricciardo la Monza în 2019) – niciun podium și cu atât mai puțin nicio victorie.

Formula 1 - retrospectiva sezonului 2019_GP Germania2019

Directorul Renault motorsport, Cyril Abiteboul neagă zvonurile

Motorul Renault este considerat cel mai slab. Niciun alt client nu a mai optat pentru Power Unit-ul francez.
Dar chiar și așa există perspective solide pentru ca Renault să rămână în Formula 1: Fernando Alonso este creditat cu posibilitatea revenirii la Renault. Spaniolul a devenit campion mondial cu Renault în 2005 și 2006.
Din 2021, un buget limitat la 145 milioane USD va devenit obligatoriu, ceea ce ar putea face Formula 1 mai profitabilă și ar putea echilibra performanțele echipelor.
Cyril Abiteboul, directorul Renault motorsport este încrezător. Întrebat de „Autoweek” despre aceste zvonuri conform cărora Renault ar putea iși din F1, el a explicat: „Nu pot nega asta. Dar ceea ce pot să fac este să mă asigur că zvonurile încetează. Deoarece au apărut chiar de la început.”

Vineri vom ști dacă Abiteboul are dreptate!

Renault F1 - Cyril Abiteboul
Renault F1 – Cyril Abiteboul

Via:Autobild.de

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top