Renault ar putea dispărea

Fabrica Renault din Flins

Renault ar putea dispărea dacă nu primește rapid un ajutor care să ajute compania să depășească pierderile suferite în urma crizei provovace de coronavirus, a anunțat vineri Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire, adăugând și că producătorul trebuie de asemenea să se adapteze situației.

Foto: arhiva

Le Maire, a declarat pentru postul de radio Europe 1, citat de Reuters că fabrica Renault din Flins nu trebuie să se închidă, iar compania trebuie să păstreze cât mai multe locuri de muncă posibil în Franța, dar trebuie în același timp și să rămână competitivă.

„Da, Renault ar putea dispărea,” a spus Le Maire

Domnia sa a mai adăugat că chairman-ul Renault, Jean-Dominique Senard a lucrat din greu la un plan strategic și are sprijinul guvernului francez.

Le Maire a declarat pentru ziarul Le Figaro că nu s-a semnat încă împrumutul de 5 miliarde euro (5,5 miliarde USD) pentru Renault, dar că discutțiile sunt în desfășurare.

Acțiunile Renault au pierdut 2,9% după ultimele ședințe de tranzacționare, subperformnând cu 1,5% față de indicele de referință francez CAC-40.

Fără succesori pentru Renault Espace, Scenic și Talisman?

Guvernul a spus de mai multe ori că producătorii francezi trebuie să aducă mai multă producție înapoi în Franța, în schimbul unui suport guvernamental puternic pentru industrie și că dorește ca aceste companii, precum Renault, să dezvolte mașini mai „verzi” cu niveluri scăzute de emisii poluante

Nissan ia în considerare renunțarea la 20 000 de locuri de muncă la nivel global, concentrându-se pe Europa și țările în curs de dezvoltare, a declarat azi agenția de știri Kyodo, producătorul japonez încercând să recupereze pierderile generate de scăderea vânzărilor.

via:Reuters

Citește și:

Colaboratorii lui Carlos Ghosn care l-au ajutat să evadeze au fost arestați

Renault va închide 4 uzine din Franţa, în cadrul unui vast plan de restructurare

 

Adaugati comentariu