Atac la Dacia Sandero? Vom avea un hatchback compact Skoda. Primul teaser

hatchback compact Skoda

Viitorul hatchback compact Skoda va vedea lumina zilei anul acesta. Conceptul Skoda Vision RS, prezentat săptămâna trecută la Salonul Auto de la Paris, va servi drept sursă de inspirație pentru viitorul model.

La baza viitorului model cu cinci uși, se va afla platforma MQB A0, rezervată mașinilor mici ale Grupului Volkswagen, pe care sunt construite și noul VW Polo, și noul Audi A1, dar și SUV-ul subcompact SEAT Arona. Viitorul T-Cross de la Volkswagen, care urmează să fie prezentat la sfârșitul acestei luni, primește și el aceeași platofrmă.

Dimensiunile compacte vor oferi însă un interior spațios, promite Skoda, care trece în contul viitorului hatchback un ampatament generos.

Teaser-ul oficial ne lasă să ghicim o siluetă cu linii dinamice, cu un acoperiș ușor descendent, dar și farurile și stopurile cu tehnologie LED.

Test drive Dacia Sandero Stepway 1.5dCI

Hai afară la zăpadă!

Mai avem însă de așteptat până spre finalul anului pentru a vedea mașina care poate rivaliza cu Dacia Sandero, un best-seller în clasa ei, pe teritoriul Europei. Constructorul din Mlada Boleslav intenționează să prezinte mașina până la finalul acestui an.

Dacă va prelua însă și sistemul de propulsie al conceptului Vision RS, prezentat la Paris, viitorul hatchback compact Skoda ar putea primi un motor pe benzină de 1.5 litri cu 150 de cai putere și un motor electric cu 102 cai putere (75 kW), pentru o putere totală de 245 de cai putere.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top