Cine este noul CEO la Audi după arestarea fostului șef

CEO la Audi

Audi și-a ales noul CEO. La conducerea companiei vine Bram Schot, începând cu 1 ianuarie 2019, numit de Consiliul de Supraveghere al companiei. Schot condusese compania din postura de președinte interimar din iunie 2018.

Bram Schot a preluat funcția după ce fostul șef Audi, Rupert Stadler, a fost arestat în scandalul Dieselgate, pentru fraudă și publicitate falsă. În urma arestării, Audi l-a suspendat din funcție.

“Ca CEO interimar, Bram Schot a desfășurat deja o activitate convingătoare de-a lungul ultimelor luni. Mizează pe schimbul cultural din echipa sa și se descurcă eficient în fața provocărilor actuale. El va accelera transformarea companiei și va conduce cele Patru Cercuri către succes”, este declarația CEO-ului Grupului Volkswagen, Dr. Herbert Diess.

Numit interimar vara trecută, Bram Schot devine astfel președinte al Consiliului de Administrație de la Audi AG, conducând simultan și soarta companiilor Ducati, Lamborghini, Italdesign Giugiaro, dar și pe cea a companiei auto Audi.

Începând cu septembrie 2017, oficialul în vârstă de 57 de ani răspunde și de divizia de Vânzări și Marketing, funcție pe care o va păstra pentru o perioadă încă nedeterminată.

Născut în Olanda, Bram Schot a ocupat aceeași funcție în cadrul diviziei de Vehicule Comerciale de la Volkswagen, începând cu 2012, după ce se despărțise de Mercedes-Benz Italia, companie la care a fost Președinte și CEO.

 

Adaugati comentariu