Familia de SUV-uri Audi se mărește. Q4, Q6 și Q9 sunt în lucru

SUV-uri Audi

Familia de SUV-uri Audi se mărește. Constructorul de la Ingolstadt are în portofoliu Q2, Q3, Q5, Q7 și Q8, dar vor veni în scurt timp pe lume SUV-urile Q4, Q6 și Q9. Audi a confirmat planurile la adunarea generală anuală a acționarilor.

Ofensiva Q lansată la Ingolstadt continuă. Atacul a început acum 13 ani, odată cu lansarea modelului Q7. La ora actuală, familia de SUV-uri Audi numără nu mai puțin de cinci membri, care aleargă după un loc fruntaș în clasele lor. Trei membri noi li se vor alătura în viitorul apropiat. Primii vor sosi chiar anul viitor, scrie site-ul britanic Autocar.co.uk.

Candy crush – Test drive Audi Q2, un SUV de oraș

După prezentarea SUV-ului coupe Audi Q8, fratele mai mare al micuțului Audi Q2, Q4, ca rival pentru Range Rover Evoque și BMW X2, și Q6 vor fi versiunile coupe ale lui Q3, respectiv Q5, cu o linie a acoperișului descendentă și linii mai atletice, dar și un interior mai sportiv.

Q4 pare să fie cel mai grăbit către lansare. Sub capota SUV-ului coupe, își vor găsi loc, cel mai probabil, unitatea pe benzină de 1.5 litri, dar și motoarele de 2.0 litri pe benzină și diesel. O versiune RS Q4 ar putea primi propulsorul turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri, preluat de la TT RS, cu aproximativ 400 de cai putere.

Test drive Audi Q5 2.0 TDI – Am Q-lit de la birou

Poziționat în vârful gamei, Audi Q8 va fi detronat de Q9, programat să-și facă apariția cel mai devreme în 2021. În principiu, Q9 va fi mai lung, mai mare și mai luxos decât Q7 și va avea ca obiectiv principal, cucerirea piețelor din Statele Unite și China.

“Ne reîntinerim portofoliul și vom moderniza cele cinci modele deja existente până la mijlocul lui 2018”, era planul pus la cale de șeful arestat al constructorului, Ruper Stadler.

Modelele gamei Q reprezintă o treime din vânzările globale ale companiei Audi.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top