Geneva 2019: Peugeot 508 va fi prima sportivă electrificată a companiei

Peugeot 508 Sport Engineering (2)

Peugeot 508 va fi prima sportivă electrică a constructorului francez. Compania din Hexagon face planuri pentru a lansa o gamă completă de modele sport cu sisteme de propulsie cu emisii reduse sau zero.

Conceptul Peugeot 508 Sport Engineering, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, anticipează viitorul model de serie, anunță Jean-Philippe Imparato, președintele executiv al companiei.

Peugeot 508 Sport Engineering (1)

Modelul va fi un hibrid care va avea la bază actualul 508, dar va suferi modificări care îi vor anunța natura sportivă, atât la exterior, cât și la interior.

Peugeot 508 Sport Engineering primește un motor electric de 110 cai putere, care va acționa puntea din față, un motor electric de 200 de cai putere, care va acționa puntea din spate, în combinație cu un motor pe benzină de 200 de cai putere.

Mașina va accelera de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde și va atinge o viteză maximă de 250 km/h. energia va fi stocată într-o baterie cu o capacitate de 11,8 kWh, care îi va permite să ruleze până la 50 de kilometri cu emisii zero.

Peugeot a prezentat primul său model electric, e-208, prezentat săptămâna trecută, înainte de a fi expus la Geneva. Și acest model ar putea intra în gama de sportive a constructorului francez.

Peugeot 508 Sport Engineering în versiune de serie ar putea vedea lumina zilei spre finele anului viitor.

Peugeot e-Legend

Fanii brand-ului speră ca și spectaculosul concept E-Legend, prezentat la Paris, în toamna anului trecut, să intre în producție.

Adaugati comentariu