Grupul Volkswagen valorează 200 de miliarde de euro, susține Herbert Diess

Herbert Diess - Volkswagen AG

Directorul executiv al grupului german Volkswagen, Herbert Diess, consideră că al doilea mare producător auto din lume valorează circa 200 de miliarde de euro.

Creșterea acțiunilor Volkswagen cu 38% doar în primele luni din 2021 îl îndreptățește pe liderul grupului german să evalueze compania la circa 200 de miliarde de euro. De altfel, conform lui Herbert Diess, „și analiștii financiari au ajuns la concluzia că diviziilor noastre are această valoare”.

Acțiunile Volkswagen, grup care deține mărci precum Audi, Porsche sau Seat, au crescut cu 8,4% doar ieri până la cel mai înalt nivel înregistrat din 6 iulie 2015. Dacă sunt luate în calcul doar activele cunoscute la bursă producătorul auto poate fi evaluat, conform Reuters, la peste 120 de miliarde de euro.

Pentru comparație, compania americană Tesla, care vinde mult mai puține mașini decât grupul german are o valoare de piață de aproximativ 680 miliarde de dolari.

În această săptămână oficialii germani au dezvăluit că au în plan construirea a șase uzine de baterii în Europa și livrarea în 2021 a circa un milion de mașini 100% electrice. Asta după ce în 2020 grupul a vândut 422.100 de vehicule electrice.

În 2023, grupul va lansa un nou tip de pachete de baterii, scalabile, care vor fi utilizate până în 2030 pe 80% dintre modelele elcrtificate. Astfel, oficialii Volkswagen consideră că vor putea reduce costul bateriilor utilizate în segmentul „entry” cu 50% și în cel de volum cu până la 30%.

În conferința de presă organizată pentru prezentarea rezultatelor financiare, reprezentanții Volkswagen au confirmat că își propun o marjă operațională de 7% – 8% în 2025, adăugând că 2021 se va încheia, probabil, „la capătul superior al unui coridor țintă de 5% – 6,5%”.

În acest context este interesant de menționat că noul grup Stellantis, rezultat din reunirea FCA Fiat – Chrysler cu PSA Peugeot – Citroen, care ocupă locul patru în clasamentul mondial al producătorilor auto, a anunțat că vizează în 2021 o marjă a profitului operațional cuprinsă între 5,5% și 7,5%.

– Grupul Volkswagen va avea anul viitor 27 de modele pe platforma electrică MEB
– Volkswagen confirmă un viitor model electric entry-level

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top