Hey BMW! Nemții oferă Asistentul Personal Inteligent

BMW Seria 8 Coupe Hey BMW Intelligent Personal Assistant

Hey BMW! este modul de activare al noului BMW Intelligent Personal Assistant. BMW pune la dispoziția clienților Asistentul Personal Inteligent, care va face experiența la volan mai interactivă și viața la bord mai ușoară.

Cel aflat la volan va putea astfel să acceseze funcțiile și informațiile prin comenzi vocale, rostind simplu Hey BMW! În viitor, asistentul va putea contacta șoferul de la distanță, prin intermediul unui difuzor sau al telefonului mobil.

Hey BMW (1)

Sistemul, redat prin intermediul BMW Operating System 7.0, are la bază inteligența artificială și are capacitatea de a învăța constant, extinzându-și în permanență gama de funcții și abilități. Astfel, BMW Intelligent Personal Assistant învață obiceiurile șoferului și le aplică în funcție de context. Îi oferă acestuia ajutor, îi învață preferințele și memorează locurile frecventate. În plus, proprietarul mașinii poate da nume sistemului pregătit chiar și pentru conversații profunde. Îl poți întreba astfel “Hey BMW, care e rostul vieții?”

Citește și: Cu prototipul BMW Seria 8 Cabrio în Valea Morții

Asistentul inteligent cunoaște funcțiile vehiculului și le poate controla la cerere. Atunci când cei aflați la bord îl anunță “Hey BMW, mi-e frig”, sistemul va regla temperatura în habitaclu pentru a le face pe plac.

Hey BMW (4)

În plus, acesta poate oferi informații referitoare la diverse funcții. De exemplu, poate răspunde întrebării “Cum funcționează High Beam Assistant?” sau “Nivelul uleiului este în regulă?”

Toate informațiile primite de sistem vor forma profilul digital al clientului, BMW ID. Intelligent Personal Assistant memorează setările preferate ale șoferului. Dacă acesta anunță că este obosit, sistemul va porni un program de energizare, reglând astfel lumina ambientală, muzica și temperatura pentru a-l ajuta să scape de oboseală. În viitor, va putea să ofere și instrucțiuni pentru optimizarea consumului și să-l avertizeze pe cel aflat la volan, în caz de nevoie, anunțându-l că presiunea în anvelope este prea mică sau amintindu-i de o programare la service.

Hey BMW (2)

Citește si: Prețuri BMW X5 – SUV-ul premium pornește de la …

Sistemul funcționează sincronizat cu navigația, astfel că la solicitarea de a găsi o benzinărie, va oferi opțiunile disponibile. Va pune, de asemenea, la dispoziția șoferului și informații referitoare la trafic și rute alternative.

Prin intermediul Skype, îl poate ajuta pe cel aflat la volan să fie participe la teleconferințe, îi poate citi mail-urile, poate identifica piesele de la radio sau poate oferi un playlist în funcție de alegerea șoferului.

Hey BMW (3)

Intelligent Personal Assistant va fi disponibil în în 23 de limbi, începând cu martie 2019. Acesta va putea fi integrat la mașinile echipate cu BMW Operating System 7.0 și cu Live Cockpit Professional. Prima mașină care îl va primi va fi noul BMW Seria 3. În cazul SUV-ului BMW X5 dezvăluit în luna iunie, al noului roadster Z4 și al modelului Seria 8 Coupe prezentat recent, asistentul personal poate fi integrat în urma unei actualizări a sistemului, pe care proprietarii o vor putea face fără a fi nevoiți să apeleze la dealer.

Adaugati comentariu