Mercedes-Benz cheamă la service 1,29 milioane de vehicule

Mercedes-Benz eCall

Divizia americană a Mercedes-Benz a informat ieri NHTSA că va chema la service circa 1,3 milioane de vehicule care necesită remedieri din cauza unei erori de software.

Conform unui document depus la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA (NHTSA), Mercedes-Benz are în plan chemarea la unitățile sale service a 1,29 milioane de vehicule pentru remedieri. Problema enunțată de companie este o eroare de software care poate duce la comunicarea eronată a poziției vehiculului în cazul unui accident.

Datele furnizate celor de la NHTSA arată că acest „recall” vizează mașini produse între anii 2016 și 2021 din gamele CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, GT, Clasa A, Clasa C, Clasa E, Clasa S, Clasa B, Clasa G. CLS, SL, GLB și GLC.

Pentru a remedia această eroare, inginerii vor realiza o actualizare a software-ului respectiv, aceasta putând fi realizată doar în unitîțile service autorizate.

– Mercedes-Benz EQA: noul SUV electric are o autonomie de 420 km

Oficialii Mercedes-Benz susțin că nu au cunoștință de niciun caz în care eroarea de soft enunțată să fi produs daune materiale sau vătămări corporale.

„O oprire temporară a sursei de alimentare a modulului de comunicație cauzată de un accident ar putea duce la comunicarea incorectă a poziției vehiculului în timpul unui potențial apel de urgență”, au menționat cei de la Mercedes-Benz America. Ei au adăugat și că toate celelalte funcții ale sistemului de apel de urgență rămân pe deplin operaționale.

Probleme similare pentru Mercedes-Benz și în Europa

Cum informarea privind acest „recall” a fost trimisă către NHTSA, în Statele Unite, nu există încă date privind o operațiune similară a producătorului premium german pentru piața europeană.

Cu toate acestea, divizia Mercedes-Benz din Europa a deschis cercetări în acest sens în octombrie 2019 ca urmare a unui raport sosit de la centrul eCall al companiei. Acesta menționa că că sistemul eCall poate transmite poziții inexacte ale vehiculelor.

După o lungă investigație care a analizat diverse combinații de software prezente pe modulul de comunicare, companiei a descoperit, conform Reuters, că există mai multe evenimente în care poziția vehiculului a fost transmisă incorect.

– Lewis Hamilton va concura tot pentru Mercedes-AMG în sezonul 2021
– Test Mercedes A 250 e: printre puținele PHEV cu încărcare la stații DC

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top