Noua Toyota Yaris GR Sport – Micuța bestie de oraș

Toyota Yaris GR Sport (2)

Noua Toyota Yaris GR Sport este noua versiune a mașinii de oraș și primul membru al familiei GR Sport, care va fi disponibilă în Europa. Un look mai agresiv și o suspensie nouă transformă mașinuța într-o micuță bestie metropolitană.

Un acoperiș negru, un eleron în prelungirea acoperișului, o grilă cu design tip figure de miere și carcase negre ale oglinzilor anunță că avem de-a face cu un model special. Yaris cel sportiv a primit și faruri și stopuri cu tentă fumurie. Elementele de decor de culoare roșie sunt opționale.

Toyota Yaris GR Sport (4)

Test drive Toyota Yaris 1.5 I Hybrid Sol Bi-Tone – Electroni cizelați

La bord, șoferul de Yaris GR Sport ia loc în scaune sport GR îmbrăcate în piele întoarsă Ultrasuede, care prezintă inserții și cusături albe. Volanul cu trei spite are un diametru mai mic și este preluat de la sportive GT86.

Sub capota lui Yaris GR Sport se regăsește un sistem de propulsie hibrid, alcătuit dintr-un motor electric și un motor termic cu patru cilindri de 1.5 litri, care asigură împreună 99 de cai putere, expediați către puntea din față prin intermediul unei transmisii automate CVT.

Toyota Yaris GR Sport (1)

Noua Toyota Yaris GR Sport a primit amortizoare Sachc Performance, similare celor montate la Yaris GRMN cu 210 cai putere, dar și o bară antiruliu plină, în locul celei goale, pentru un plus de rigiditate.

Noua GR Sport stă cu 11 mm mai aproape de sol față de un Yaris obișnuit, iar distanța dintre caroserie și jantă a fost redusă cu 18 mm. Mașina aleargă pe jante de 17 inci cu anvelope Bridgestone Potenza RE50.

Toyota a prezentat și versiunea aniversară Yaris Y20, care sărbătorește cele două decenii petrecute pe piața globală de mașina de oraș. 1,998 de unități Launch Edition Y20 vor fi comercializate, toate îmbrăcate într-o culoare aurie și având un acoperiș negru.

Toyota Yaris Y20 (2)

Acestea vor fi urmate de Y20 standard, model disponibil pe parcursul anului viitor, cu o caroserie în două culori: arginitiu, alb sau negru cu acoperiș gri.

Toyota Yaris Y20 primește jante de 16 inci cu 10 spițe, o tapițerie nouă cu model șah, ventilații în crom satinat și schimbător în crom satinat.

Toyota Yaris Y20 (1)

Noua Toyota yaris GR Sport și noua Yaris Y20 își vor face debutul public luna viitoare, la Salonul Auto de la Paris.

 

 

Adaugati comentariu