Noul BMW Seria 8 Cabrio – Informații și fotografii oficiale

Noul BMW Seria 8 Cabrio

Noul BMW Seria 8 Cabrio – Informații și fotografii oficiale. Este mașina cu care BMW marșează în segmentul cabrioletelor de lux. Emoțional și exclusivist, îndrăzneț și carismatic, Seria 8 Cabrio aduce laolaltă caracterul dinamic tipic brand-ului cu plăcerea de a conduce cu părul în vânt.

Seria 8 Cabrio primește acoperișul textil clasic, care nu-i alterează natura agilă. Automobilul cu patru locuri vine cu o structură ultra-rigidă, care garantează performanță, fără să compromită însă, confortul, este promisiunea solemnă făcută de constructorul bavarez.

Noul BMW Seria 8 (13)

Seria 8 Cabrio măsoară 4.843 mm în lungime, 1.902 mm în lățime și 1.339 mm în înălțime, în timp ce ampatamentul se întinde pe 2.822 mm. Sunt dimensiuni care le imită aproape perfect pe cele ale Coupe-ului Seria 8, care a fost prezentat în luna iunie.

Citește și:

A început producția noului BMW Seria 8 Coupe

Grila cu cele două secțiuni unite, faurile LED adaptive (standard) și prizele mari de aer îi asigură imaginea intimidantă promisă de prototipurile surprinse în teste în ultima perioadă. Opțional, viitorul proprietar de Seria 8 Cabrio poate comanda farurile BMW Laserlight cu iluminare variabilă a suprafeței de rulare și cu o fază lungă de aproximativ 600 de metri. Din spate, mașina cu ecartament de 1.642 mm în partea posterioară (1.619 mm în față), pare că îmbrățișează asfaltul. Stopurile cu aspect tridimensional încheie, modern și hotărât, silueta atletică a modelului.

Noul BMW Seria 8 (11)

BMW pune o vorbă bună pentru acoperișul textil, o soluție pentru menținerea greutății sub control, care promite și o izolare fonică impecabilă. Cu plafonul ridicat, decapotabila imită silueta coupe-ului. Acesta se ridică și coboară automat, prin apăsarea unui buton, în 15 secunde, la viteze de până la 50 km/h. Acoperișul se ascunde sub un capac a cărui cromatică se asortează cu nuanțele selectate pentru bord și pentru fețele ușilor.

Cei patru pasageri primesc o cabină elegantă, luxoasă, iar sistemul de iluminare ambientală subliniază liniile dinamice ale interiorului, completate de materiale fine cum ar fi pielea Vernasca sau pielea Merino, ce îmbracă scaunele multifuncționale, o dotare standard la BMW M850i xDrive Cabrio. 840d xDrive primește volan sport îmbrăcat în piele, în timp ce M850i xDrive Cabrio are un volan M. Ambele găzduiesc butoane multifuncționale și sunt acompaniate de padele pentru schimbarea treptelor.

Noul BMW Seria 8 (19)

Standard este și deflectorul de vânt, care poate fi montat în zona locurilor din spate, pentru a anula orice neplăcere produsă de curent. Un sistem de încălzire la nivelul gâtului, montat în tetierele scaunelor din față, poate fi comandat contra cost. Pe lista de opțiuni se regăsesc scaune încălzite și ventilate, un pachet Heat Comfort care include volan încălzit și cheia inteligentă BMW Dispaly Key și un sistem audio Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, ca alternativă la sistemul Harman Kardon Surround Sound, oferit standard.

Bancheta se poate rabata 50:50. Atunci când acoperișul este ridicat, capacitatea portabagajului este de 350 de litri.

Noul BMW Seria 8 (25)

Pentru o aerodinamică impecabilă, Seria 8 Cabrio a primit un sistem Air Curtains și oglinzi laterale foarte subțiri, în timp ce o combinație inteligentă de materiale menține o greutate mică fără a compromite rigiditatea caroseriei.  Două bare din aluminiu amplasate sub tetierele locurilor din spate sporesc protecția în cazul unei eventuale răsturnări, atunci când acestea se extind automat.

Două motoare vor fi disponibile în gama Seriei 8 Cabrio din momentul lansării programate pentru luna martie a anului viitor. O unitate V8 de 4.4 litri cu tehnologie TwinPower Turbo, 530 de cai putere și un cuplu de 750 Nm, ia forma versiunii BMW M850i xDrive Cabrio. Astfel configurată, mașină aleargă de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Noul BMW Seria 8 (8)

Va exista în gamă și un motor diesel de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, cu tehnologie TwinPower Turbo, care dezvoltă 320 de cai putere și 680 Nm, sub capota versiunii BMW 840d xDrive Cabrio. De 5,2 secunde are nevoie această versiune pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Ambele propulsoare sunt conforme cu standardul Euro 6d-TEMP. Ele transmit puterea către ambele punți prin intermediul unei transmisii automate Steptronic Sport cu opt rapoarte și al sistemului de tracțiune integrală BMW xDrive, configurat pentru o orientare preponderentă către puntea spate, pentru a garanta plăcerea la volan, tipică modelelor bavareze. Este o plăcere sporită și de diferențialul M, pe care  BMW M850i xDrive îl primește standard.

Noul BMW Seria 8 (4)

Seria 8 vine standard cu anvelope mixte, cu suspensie adaptivă M cu amortizoare controlate electronic și Integral Active Steering, aceasta din urmă asigurând un plus de agilitate la schimbarea benzilor și în virajele abordate sportiv.

M850i xDrive Cabrio beneficiază și de aportul unui sistem de frânare M Sport și al jantelor M de 20 de inci. Mașina vine decorată cu elemente exclusive în Cerium Grey, dar și cu benzi luminoase pe praguri, care redau emblema modelului. Pachetul opțional M Sport îi aduce versiunii BMW 840d xDrive Cabrio jante M de 19 inci, o evacuare M sport și praguri iluminate cu logo-ul M. Un pachet M Technic Sport este, de asemenea, disponibil pentru BMW 840d xDrive Cabrio. Acesta include jante M de 20 de inci îmbrăcate în anvelope ultra-performante, un sistem de frânare M Sport mai performant, diferențial M Sport și finisaje lucioase Shadow Line. Mașina poate fi personalizată în plus cu pachetele Chrome Line Exterior și M Carbon Exterior.

Noul BMW Seria 8 (22)

Cum era de așteptat, noul BMW Seria 8 Cabrio primește sistemele de ultimă oră dezvoltate de compania cu sediul la Munchen. Astfel, automobilul vine standard cu Head-Up Display și Driving Assistant, cu Avertizare la coliziune, sistem de detectare a pietonilor și funcție automată de frânare, avertizare la părăsirea benzii de circulație și la schimbarea benzii, un sistem care avertizează în cazul depășirii vitezei, dar și avertizare la traficul din spate.

Tot standard vin Parking Assistant, un sistem care are la bază o cameră pentru marșarier și Reversing Assistant, funcția care permite deplasarea autonomă în marșarier, pe o rută deja parcursă, pe o distantă de până la 50 de metri.

Noul BMW Seria 8 (20)

De pe lista de opționale, viitorul posesor de Seria 8 poate bifa Active Cruise Control cu funcție Stop & Go, Driving Assistant Professional (care aduce în plus asistent de control al direcției) și BMW Vision.

BMW Live Cockpit Professional este standard la noul Seria 8 și aduce la bord navigație, un instrumentar complet digital cu ecran de 12,3 inci și un Control Display de 10.25 inci. Noul BMW Operating System 7.0 poate fi controlat prin intermediul ecranului tactil, al controller-ului iDrive, cu ajutorul butoanelor de pe volan, dar și prin comenzi vocale.

Noul BMW Seria 8 (12)

Un simplu “Hey BMW” activează sistemul BMW Inteligent Personal Assistant, un partener digital care învață permanent și care poate oferi informații și executa comenzi. Spre deosbire de sistemul de la Mercedes, acesta poate primi și un nume.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top