Noul Nissan Juke se pregătește de lansarea de anul viitor

Nissan Juke Gripz Concept (2)

Noul Nissan Juke se pregătește de lansarea programată pentru anul viitor. Niponii promit că cea de-a doua generație a crossover-ului lor va păstra caracterul neconvențional.

Nissan Juke va ajunge pe piață în 2019, la aproape 10 ani de la prezentarea primei generații. Desenat la studioul de design Nissan de la Londra, noul Nissan Juke va fi prezentat oficial în lunile care urmează și va fi expus, cel mai probabil, la Geneva, în primăvara anului viitor. Nissan va lipsi de la Salonul Auto de la Paris.

Nu va semăna cu niciun Nissan, susțin niponii. “Nu va semăna nici cu studiul de design IMx sau cu noul Leaf. Este un meteorit urban cu o atitudine obraznică,” promite designerul Alfonso Albaisa.

Acesta respinge zvonurile conform cărora șefii de la Nissan nu ar fi acceptat prima variantă oferită de designer și ar fi cerut o alta. “Nu știu de unde a apărut această poveste. Este o mașină foarte cool, care și-a păstrat atitudinea”, a declarant Albaisa pentru britanicii de la Autocar.

Nissan Juke – 1.000.000 de mașini produse la uzina din Sunderland

Lansarea noului Juke, promis inițial pentru anul trecut, nu a avut loc nici până acum, din motive necunoscute. Prima generație Juke a fost extrem de populară, în special pe piețe ca aceea europeană, iar liniile sale îndrăznețe sunt motivul principal.

“Misiunea noastră a fost ușoară în cazul primei generații, pentru că nu mai exista nimic ca Juke. Cel de-a doua generație nu va fi un derivat sau o evoluție, dar va rămâne un Juke. Altfel, ar trebui să-i schimbăm numele în Nancy”, glumește Albaisa.

Surse neoficiale susțin că Juke va fi construit pe o versiune extinsă a platformei V a grupului Renault-Nissan-Mitsubishi. Motoarele vor fi preluate din familia Nissan, de la modele ca Micra și Qashqai. Astfel, în gamă ar ajunge unitățile turbo de 0,9 litri cu trei cilindri și de 1,2 litri cu patru cilindri. Motorul de 1,5 litri cu patru cilindri ar fi singura opțiune diesel.

Producția viitoarei generații Juke va începe în 2019.

Adaugati comentariu