Presa franceză: Cresc prețurile modelelor Dacia

Dacia Sandero

Publicația franceză Caradisiac scrie că modelele Dacia vor avea prețuri mai mari din luna martie a anului 2021. Sandero Stepway va avea cea mai mare creștere.

Încă de la sosirea sa la conducerea grupului Renault, Luca de Meo a declarat că mărcile companiei vor trebuie să se axeze pe marje mai mari de profit și mai puțin pe creșterea vânzărilor. Acest anunț, specificat și în prezentarea din luna ianuarie 2021 a planului Renaulution, pare a avea deja efecte.

Pe lângă optimizarea sistemului de producție și reorganizarea grupului, acțiuni care necesită un timp mai mare de aplicare, este destul de limpede că grupul Renault va apela și la o majorare a prețurilor pentru vehiculele tuturor mărcilor.

Conform presei franceze, majorarea prețurilor a început încă de anul trecut și a continuat la începutul lui 2021. Prima marcă vizată, cea principală, afișează deja creșteri ale prețurilor care culminează cu circa 2.000 de euro adăugați modelului Espace.

Și, pentru că nu se puutea altfel, din martie vine rândul mărcii Dacia să majoreze tarifele pentru modelele sale. Cum cererea pentru noul Sandero este tot mai mare, nici căî se putea găsi moment mai bun pentru o astfel de operațiune. Prin urmare, conform jurnaliștilor de la Caradisiac, începând din această primăvară, SUV-ul Duster va costa cu circa 200 de euro mai mult, excepție făcând doar varianta sa de bază, Access, al cărei preț nu se va modifica.

– Dacia Logan MCV 2023, spionată în premieră

O creștere chiar mai mare a tarifelor va fi aplicată monovolumului Lodgy, clienții trebuind să plătească pentru acesta circa 300 de euro în plus. Și asta în ciuda faptului că vehiculul se află pe „final de viață”, el urmând a fi scos din producție și înlocuit cu un crossover.

Bineînțeles că vedeta Sandero nu putea scăpa. Jurnaliștii francezi susțin că prețul acesteia va crește cu circa 200 de euro, ba chiar cu 300 de euro pentru varianta Stepway. Mai exact, pe piața franceză prețul de bază al modelului Sandero va urca de la 8.690 de euro la 8.890 de euro, în timp ce Sandero Stepway va costa 12.890 de euro față de 12.590 de euro în prezent.

Trebuie menționat că o mare parte a majorărilor de preț trebuie puse pe seama tehnologiei mai avansate aflată în dotarea noilor modele Dacia față de generațiile precedente și că, în ciuda scumpirilor, modelele mărcii românești deținută de grupul Renault rămân printre cele mai puțin costisitoare de pe piață.

– Acesta este Renault Captur R.S. Line

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top