PSA începe gradual să reia producția. Dacia și Ford au început de azi

Logo Peugeot_

O veste bună pentru fanii automobilelor Peugeot, Citroen și Opel. PSA reia producția, gradual, începând din această săptămână. Dacia și Ford au reluat de azi producția în România.

Foto: Peugeot

PSA unul dintre constructorii auto loviți sever de pnademia de coronavirus, a declarat azi că va relua gradula producția în fabricile sale începând din această săptămână.

PSA a declarat printr-un comunicat de presă că primul val al reluării activităților industrialeva avea loc între 4 și 11 mai, urmând ca după acea dată fabricile să repornească gradual.

Compania a adăugat că va îmbunătăți măsurile de protecție și siguranță din fiecare locație, printre acestea fiind enumerate și o serie de măruri medicale: verificarea temperaturii angajaților, distribuirea de măști și ochelari, geluri pe bază de alcool și menținerea distanței sigure de lucru între angajați.

Tot azi, Dacia și Ford au anunțat că reiau producția în România

Pe durata perioadei stării de urgență, care a început în martie, Dacia a trimis 14.000 de angajați în șomaj tehnic, iar Ford a suspendat activitatea a 6.000 de angajați de la Craiova.

Pe parcursul perioadei de închidere, ambele fabrici au luat măsuri de reducere a riscului de infecție cu coronavirus și pentru a se asigura că angajații sunt protejați împotriva îmbolnăvirii.

Ford va relua gradual producția la Craiova, cu un singur schimb și aproape jumătate din angajați.

 

Adaugati comentariu