RAW – proiectul unui hypercar Koenigsegg cu trei locuri

Koenigsegg cu trei locuri

RAW – proiectul unui hypercar Koenigsegg cu trei locuri. Așa ar putea arăta un Koenigsegg „de bază” ce poate îmbrățișa atât o formă reală cât și una digitală.

Nu, nu este un nou model Koenigsegg. Este un studiu deocamdată, realizat de un student care lucrează ca intern la….Koenigsegg.

Esa Mustoren, în vârstă de 23 de ani a venit cu idee a unui hypercar cu trei locuri, denumit RAW.

Mai mult decât o idee

Încercări au mai fost, dar acest proiect al unui futuristic hyper-car entry-level a fost supervizat chiar de CEO, Christian von Koenigsegg precum și de șeful de design Sasha Selipanov.

Gemera & Jesko Absolut, cele mai rapide Koenigsegg din lume

Creatorul studiului a precizat că sursa inspirației pentru RAW i-a venit studiind concept-car-urile anilor 70, în timp difuzorul activ cu efect venturi a fost inspirat de duzele turboreactuarelor avioanelor de vânătoare.

Pe aceste două idei studentul a grefat concepte moderne de design, dar pe care le-a utilizat reinterpretând designul obișnuit al automobilelor.

Deși nu este un model real, „utilizează” noul motor imaginat de Christian von Koenigsegg și prezentat recent: Freevalve – motorul cu trei cilindri, fără supape de pe Gemera. Practic un 2.0 litri ce dezvoltă 600CP.

Raport ideal

Esa a prevăzut pentru RAW un prag de 700CP, care să propulsese vehiculul de 700kg. Raportul 1:1 putere/greutate este ideal.

Deși nu a recunoscut că s-a inspirat și după McLaren F1, studiul are trei locuri. Acestea sunt poziționate într-un cockpit realizat ca o celulă de protecție din fibră de carbon.

Șterge granița dintre real și virtual

Partea interesantă a acestui studiu de design este nu doar că reușește să provoace formele tradiționale printr-o abordare nouă și interesantă, dar și că poate fi utilizat atât în lumea reală cât și în cea virtual.

Acestea fiind spuse, utilizatorul poate experimenta performanțele sale și îi poate modifica setările atât în viața reală cât și în forma sa digitală prin intermediul facilităților oferite de actualele simulatoare de curse.

Citește și:

Evija – hypercar 100% electric produs de Lotus

Bugatti a livrat primul exemplar al hypercar-ului DIVO

Adaugati comentariu