Se apropie! Bugatti Divo se ascunde sub prelată înainte de prezentarea oficială

Bugatti Divo

Bugatti Divo se apropie de momentul prezentării oficiale, programate pentru săptămâna aceasta. Până atunci însă, constructorul francez arată silueta viitorului său hypercar, ascunsă sub o prelată.

Bugatti păstrează secretul asupra noii sale mașini, care va avea la bază modelul Chiron. Fotografia teaser publicată de francezi arată că mașina va avea un eleron de mari dimensiuni în partea posterioară. Linia pavilionului pare complet diferită de ceea ce știm de la Chiron, iar linia mediană care străbate portierele se întinde până la aripile din față. Apar de sub materialul textil de culoare albastră, și pasajele proeminente ale roților.

Șeful Departamentului de Design Exterior de la Bugatti, Frank Heyl, dezvăluie că Divo se va distanța de actualul limbaj de design al producătorului de mașini exotice. “Am păstrat elementele care includ ADN-ul nostru, dar am profitat de ocazie pentru a pune în practică libertatea pe care o avem, creând astfel un nou limbaj al formei”, spune acesta.

Bugatti Divo

Bugatti Divo va fi cea mai scumpă mașină de serie construită vreodată, prețul său ajungând la nu mai puțin de cinci milioane de euro. Clipurile promoționale arată că Divo este o mașină “construită pentru viraje”, cu agilitate ieșită din comun și o forță de apăsare excepțională.

“Fericirea nu stă după colț, ci este chiar în viraj”, spune șeful de la Bugatti, Stephan Winkelmann, despre mașina cu care vrea să atace recordul de viteză de la Nurburgring, deținut la ora actuală de Lamborghini Aventador SVJ, cu 6 minute și 44.97 de secunde.

Teaser audio. Divo e cel mai bine păstrat secret de la Bugatti

Un motor quad-turbo W16 de 8.0 litri cu peste 1400 de cai putere va pune în mișcare misteriosul hypercar, care va fi construit într-o ediție exxtrem de limitată, de numai 40 de unități.

Numele său a fost inspirat de pilotul francez Albert Divo, care, în 1928 și 1929, a trecut primul linia de sosire în legendara cursă Targa Florio.

Adaugati comentariu