Advertisement

TOP 10 TOATE NOILE SUV-uri VW, Skoda, Seat și Audi

Planuri mărețe privind noile SUV-uri VW. Marca germană și brandurile sale satelit pregătesc nu mai puțin de nouăsprezece SUV-uri complet noi sau reînnoite în următorii ani, iar șapte dintre acestea vor fi lansate până la finele lui 2018. 

Din 2012, VW culege roadele platformei modulare MQB. La nivelul întregului grup, arhitectura ultra-modernă a dat naștere la tot mai multe derivate ale modelelor tradiționale de clasă compactă VW, Skoda, Seat și Audi. Bineînțeles, în centrul atenției se află segmentul SUV-urilor, nișă extrem de populară, care va fi populată în viitorul apropiat cu și mai multe modele construite pe platforma MQB.

Arhitectura MQB permite o flexibilitate fără precedent în dezvoltarea de noi versiuni ale modelelor actuale, singurul element fix fiind distanța dintre pedalier și axa față. La nivelul clasei compacte, platforma are trei variante: MQB A0 dedicată mașinilor de clasă mică (Polo, Ibiza, viitoarele Fabia și A1), MQB A1 destinată modelelor convenționale de segment C (Golf, Leon, Octavia, A3) și MQB A2, care stă la baza lui Tiguan și a lui Kodiaq.

Dar, să vedem distribuția viitoarelor modele pe clase, în ordinea dimensiunilor, și să facem, astfel, cunoștință cu toate noile SUV-uri mici și compacte ale grupului VW, care se află deja pe piață sau sunt așteptate să debuteze în următoarea perioadă.

Seat Arona (MQB A0)

mașini electrice prin Rabla

Primul exponent al noii versiuni simplificate a platformei MQB, intitulată A0, a fost Seat Ibiza, astfel că primul SUV creat pornind de la această arhitectură va fi Seat Arona. Acesta va fi lansat în toamnă, la Frankfurt și va ajunge pe piață până la sfârșitul anului, urmând să fie produs împreună cu viitorul Audi Q2, la uzina Seat din Martorell, Spania. Tracțiunea integrală va fi oferită doar pentru motorizările mai puternice, de 1,5 și 2 litri, la baza gamei urmând să stea motorul 1.0 TSI. Transmisia DSG cu șapte trepte, va fi opțională. VEZI PRIMELE IMAGINI CU ARONA AICI.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top