Vânzări Porsche România: cifre cu 16% mai bune ca în primele 6 luni din 2017

Foto Brent Valmar + Kurt Leitner Vânzări Porsche România

Porsche România încheie prima jumătate a anului cu cifre de vânzări cu 16% mai mari față de primele șase luni ale anului trecut. Skoda Octavia este cel mai popular model al grupului.

“Reușim performanța de a fi în mod constant în topul preferințelor clienților noștri în ultimii douăzeci de ani, prin oferta variată pentru fiecare dintre mărcile din portofoliu și prin calitatea și fiabilitatea produselor. Tehnologiile din dotarea noilor modele și pachetele de servicii asigurate determină din ce în ce mai mulți români să opteze pentru modele noi”, susține Brent Valmar, director general Porsche România.

Skoda Karoq a sosit în România. VEZI cât costă noul SUV

„Evoluția vânzărilor din prima jumătate a anului confirmă tendințele de pe piața auto globală. Clienții pun din ce în ce mai mult accent pe modelele electrice și hibride, unde beneficiază și de ajutorul oferit de stat prin programul Rabla Plus. La această tendință se adaugă preferința pentru automobile avansate din punct de vedere tehnologic, cu autonomie ridicată și opțiuni de inter conectare”, precizează Kurt Leitner, director general Porsche România.

Mărcile de volum Skoda și Volkswagen sunt cele în contul cărora s-a înregistrat cea mai mare creștere de 29%, respectiv 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Volkswagen rămâne cea mai bine vândută marcă de import în segmentul mașinilor pentru pasageri, cu o cotă de piață de 10%, urmată de Skoda cu 9%.

A treia generație Skoda Octavia, la borna cu numărul 1,5 milioane

Skoda Octavia, cu 2.627 de unități vândute este cea populară, urmată de Skoda Rapid cu 1.717 unități, iar podiumul este completat de Volkswagen Polo cu 1.516 unități. La distanță mică se regăsesc Volkswagen Golf (1.511 unități) și Tiguan (1.410 unități). Nemții speră că cifrele vor fi și mai impresionante în cea de-a doua parte a anului, pentru că în iunie, au început livrările noului Touareg.

Prețuri Volkswagen Touareg – Noul SUV pornește de la 49.111 euro

Porsche România pune creșterea și pe seama popularității modelelor cu emisii reduse sau zero. Astfel, 141 de astfel de mașini s-au vândut din ianuarie până în iunie. Plug-in hibridul Volkswagen Passat GTE conduce cu 70 de unități este urmat de electricele e-Golf și e-up!.

În segmentul mașinilor comerciale conduce Volkswagen Caddy, urmat de Transporter.

Adaugati comentariu