Un film cu viitoarea Toyota Supra a ajuns pe internet. Vinovată pare să fie divizia de marketing din Mexic a constructorului nipon. Mașina ar fi trebuit să fie dezvăluită la Salonul Auto de la Detroit.

Toyota Mexic a pus clipul pe Twitter. Mașina trebuia să rămână cel mai mare secret al companiei până la prezentarea oficială, programată pentru Salonul Auto de la Detroit. Filmarea a dispărut în câteva minute, atunci când cei de la divizia de marketing și-au dat seama de greșeala uriașă. Dar fanii apucaseră deja să-l descarce și să-l posteze ulterior pe YouTube.

Toyota Supra (1)

Filmul arată mașina din toate unghiurile. Așa cum ne-au arătat fotografiile spion, Supra vine cu linii agresive, dar și cu o coloană sonoră demnă de o mașină sport, asigurată de un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie, cuplat la o transmisie automată ZF cu opt rapoarte. Mașina vine cu tracțiune spate și cu diferențial cu alunecare limitată, preluat de la BMW M. aproximativ 1500 de kilograme cântărește sportiva din Țara Soarelui Răsare.

Clienții Toyota vor putea comanda noua Supra imediat după prezentarea oficială de la Detroit. Primele mașini le vor fi livrate abia în prima jumătate a anului viitor. Mașina va fi construită, ca și Z4 de la BMW, la uzina Magna Steyr din Austria.

Dezvoltată alături de BMW Z4, prezentat deja de compania bavareză în luna august a anului trecut, Supra este la prima apariție din 2002 încoace. Niponii au început să lucreze la Supra în 2012.