Cele mai frumoase limuzine din 2020

cele mai frumoase limuzine

5. Mercedes CLA

În încercarea de a copia stilul lui Mercedes CLS, prima generație Mercedes CLA nu a impresionat. Interiorul era înghesuit, iar geamurile mici ofereau o vizibilitate slabă. În plus, versiunile cu tracțiune față subvirau destul de mult.

Însă a fost primul Mercedes compact disponibil în America de Nord, unde a cunoscut și un frumos succes de vânzări. De altfel, vânzările totale ale lui CLA au contribuit cu un procent important la vânzările gamei compacte.

A doua generație este mai bună din toate punctele de vedere. Vizibilitatea este mai bună, în spate este acum mai mult loc chiar dacă poate ne-am fi dorit și mai mult, iar noua parte frontală de la A-Class, mai agresivă, se potrivește perfect acestui coupe.

De asemenea, sistemul multimedia MBUX și indicatoarele de bord digitale care vin cu două ecrane mari de 10,25 inci în versiunea de top și materialele de lux corespund pretențiilor clasei premium.

Gama de motoare acoperă toate cerințele dar nu recomandăm motorul mic pe benzină de 1,33 litri cu 136 CP (CLA 180) sau 163 CP (CLA 200) mai ales cuplat cu transmisia automată Getrag cu 7 trepte care este ezitantă.

Dacă vreți un Mercedes veritabil atunci îndreptați-vă atenția ori spre excelentele dieseluri de 2 litri cu 150 și 190 CP sau spre benzina de 2 litri turbo și 224 CP. Există și opțiunea pentru modelele sport CLA 35 4Matic (306 CP) și CLA 45 4Matic (387 și 421 CP) și în premieră o versiune Plug-In Hybrid CLA 250 e.

Citește testul cu Mercedes CLA

Mercedes CLA se conduce plăcut deoarece fenomentul subirator a fost atenuat față de generația trecută. Însă pentru o dinamică mai bună recomandăm versiunile cu tracțiune integrală.
Cu pachet AMG și jante mari, confortul este afectat și în acest caz merită bifață opțiunea de suspensie adaptivă.

test Mercedes CLA 220 2019

6. Mazda 3 sedan

Sedanurile derivate din hatch-uri compacte au fost aproape întotdeauna, cu mici excepții, urâte și neatractive. Sedanurile compacte au fost de multe ori doar un hatch cu coadă.

Mazda însă a tratat cu mai multă seriozitate această nișă și a continuat să ofere un sedan pentru gama Mazda3. Este singura mașină din topul nostru care poate fi cumpărată de la prețuri care încep de la puțin peste 20.000 euro, iar cea mai scumpă cu noul motor revoluționar Skyactiv-X de 180 CP costă 27.290 euro în echiparea de top. Este de notat că Mazda oferă sedanul la același preț cu hatch-ul, ceea ce noi considerăm că este un avantaj datorită portbagajului ceva mai mare.

Designul exterior este superb în ciuda faptului că vorbim de un sedan clasic, iar interiorul este de bună calitate cu materiale fine care creează o bună impresie la atingere.

Mazda3 sedan preia trenul de rulare de la hatch oferind o manevrabilitate foarte bună și o incisivitate subtilă. Poate că motoarele aspirate nu au verva motoarelor turbo dar se turează plăcut și au consum decent. Nici Skyactiv-X nu este un motor de GTI și este destul de scump comparativ cu cele clasice.

mazda3 sedan 2020

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top