Cele mai frumoase limuzine din 2020

cele mai frumoase limuzine

9. BMW Seria 2 Gran Coupe

Era ultima verigă lipsă pentru că BMW are câte un Gran Coupe la fiecare serie de modele, iar SUV-urile au și ele fiecare o versiune coupe cu patru uși.

Seria 2 Gran Coupé este mai compact decât Mercedes CLA și noua parte frontală de la Seria 1 i se potrivește foarte bine. Lipsa ramei la toate cele patru uși întărește ideea de coupe.
Este un coupe cu 4 uși clasic cu portbagaj complet separat, fără hayon. În spate este loc decent deși nu excelează la acest capitol dar oricum pasagerii au puțin mai mult spațiu decât în Seria 1.

La prima vedere, am fost dezamăgiți de faptul că este construit pe arhitectura UKL de la Seria 1 și nu pe platforma cu transmisie spate de la Seria 2 Coupe însă la condus Seria 2 Gran Coupe subvirează cel mai puțin din tot ce există cu tracțiune față grație unui sistem preluat de la i3.

Citește testul cu BMW Seria 2 Gran Coupe 

Deocamdată, gama de motoare este doar la început cu un 1,5 litri în trei cilindri de 136 CP care e un motor mic pentru un coupe BMW dar permite accesul la acest Gran Coupe la un preț sub 30.000 euro. Apoi, mai există 216 d cu 116 CP în trei cilindri dar prima opțiune mai incisivă este 220d cu motorul turbodiesel în 4 cilindri de 190 CP. Iar pentru tăticii sportivi M235i xDrive vine cu cel mai puternic motor turbo cu 4 cilindri construit vreodată de BMW cu 306 CP.

test BMW 220d Gran Coupe 2020

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top