Cutremur la Renault. Ce se întâmplă cu șeful companiei?

Renault

Renault se pregătește de un cutremur major. Guvernul francez condamnă relația tensionată pe care compania auto o are, la ora actuală, cu Nissan, și arată cu degetul spre CEO-ul Thierry Bollore. Acesta poate fi demis dacă producătorul auto și autoritățile din Hexagon nu vor ajunge la un consens.

Presa franceză scrie că Bollore poartă emblema de protejat al lui Carlos Ghosn, fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, arestat pentru evaziune fiscală. Japonezii nu văd cu ochi buni relația dintre acesta și Ghosn, dar sunt deranjați și de negocierile cu FCA, încheiate brusc în urma presiunilor guvernului francez, în cele din urmă, negocieri la care nu au fost invitați.

Guvernul francez deține 15% din acțiunile Renault și ia în considerare demiterea lui Thierry Ballore, dar lasă constructorului auto responsabilitatea de a decide în privința sorții acestuia. Decizia ar putea fi luată pe 18 octombrie, în cadrul Adunării Generale.

Thierry Bollore ocupă funcția de CEO la Renault din luna ianuarie a acestui an. Acesta a preluat postul după ce fostul președinte de la Michelin, Jean-Dominique Senard, a devenit președinte al companiei. Senard este cel care va trebui să propună un nou nume pentru acest post, scrie Le Figaro.

Nu numai CEO-ul este sub lupa guvernului, ci întreaga conducere. Ministrul de Finanțe al Franței, Bruno Le Maire, speră că un cutremur la nivelul conducerii ar detensiona relația cu Nissan. Și niponii au operat modificări la nivel de conducere. Makoto Uchidata este noul CEO al companiei japoneze.

Citește și:

Renault și FCA, dispuse să reia negocierile. Ce poziție are Nissan?

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top