Consumul real la 15 modele hibride. Cu cât mint producătorii?

Consumul real la 15 modele plug-in hybrid

Modelele full hibrid sunt extrem de economice în viața reală dacă sunt conduse în mod economic. Revista italiană Quattroruote a măsurat consumul real la 15 modele hibride în oraș, pe drum național și pe autostradă.

Modelele cu propulsie hibridă sunt de trei feluri:
– mild hybrid la care un motor electric doar sprijină motorul termic la accelerații dar nu și propulsează singur mașina
– full hibrid la care motorul electric lucrează singur sau împreună cu motorul termic și la care motorul electric poate propulsa mașina pe distanțe scurte de 2-4 km
– Plug-In Hybrid care au o baterie mai mare ce se poate încărca la priză. Și la acestea motorul electric lucrează singur sau împreună cu motorul termic, motorul electric putând propulsa singur mașina pe distanțe de 20-80 km.

Ne ocupăm în acest material de modelele full hibrid, tip de propulsie dominat mulți ani de Toyota/Lexus. De altfel, din cele 15 modele cele mai eficiente 11 sunt Toyota sau Lexus. Mai trebuie precizat că nu a fost măsurată încă Kia Niro Hybrid facelift care foarte probabil ar putea ocupa un loc între primele 5-6 modele.
Deși Toyota și Lexus domină topul, nu putem trece cu vederea prezența foarte sus în top a lui Hyundai cu două modele.

Haideți să vedem în cele ce urmează consumul realla cele mai eficiente 15 modele full hibrid.

 1. Toyota Prius 1.8 AWD (4 cilindri, 1.798 cmc, 98 CP, electric 72 CP, total 122 CP) 

  Este simbolul absolut al mașinilor hibride fiind lansat în 1997 și ajuns acum la a patra generație.Varianta testată este versiunea AWD la care motorul termic aspirat de 1,8 litri și 98 CP și un motor electric de 72 CP antrenează puntea față și un mic motor electric de 7 CP lucrează la puntea spate.Puterea totală este de 122 CP. Ca și la alte hibride, impresionează consumul redus în oraș, sub cel al unui diesel, de numai 4,2 l/100 km.Diferența față de consumul oficial este foarte mică, de numai 0,29 l/100 km. Respect, Toyota!Consum în oraș  4,20 l/100 km
  Consum pe drum național  4,74 l/100 km
  Consum pe autostradă 5,20 l/100 km
  Consum mediu 4,69 l/100 km
  Consum oficial 4,4 l/100 km
  Diferență față de consumul real 0,29 l/100 km

  Noua Toyota Prius - Informații și fotografii oficiale noi

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top