Salonul Auto de la Geneva 2020: lista completă a premierelor

Salonul Auto de la Geneva

Salonul Auto de la Geneva va debuta în prima săptămână a lunii martie și deși mulți constructori auto au decis să absenteze, lista premierelor este suficient de consistentă.

Salonul Auto de la Geneva 2020 va debuta pe 3 martie, iar lista de premiere se anunță a fi destul de plină, în ciuda unor absențe notabile.

Audi A3 Sportback

Audi aduce la Geneva noua generație a modelului compact premium. Până acum există doar câteva imagini oficiale cu versiunea performantă S3 Sportback camuflată.

Ferrari Roma

Deși modelul a fost deja prezentat oficial, la Geneva publicul va putea vedea pentru prima dată în realitate noul model Ferrari Roma.

Fiat 500e / Fiat 500 hybrid

Fiat începe electrificarea gamei 500, iar la Geneva vom vedea noua versiune full electrică a modelului de clasă mini, dar și versiunea mild-hybrid ce a fost recent introdusă în gamă.

Honda Civic Type R

Cea mai performantă versiune a modelului japonez Civic a primit recent un facelift, iar la Geneva va fi expus pentru prima dată noul Civic Type R facelift.

Hyundai i20 / Hyundai i30 facelift

Modelul de clasă mică de la Hyundai se află la final de carieră, iar la Salonul Auto de la Geneva constructorul coreean va prezenta oficial a treia generație a modelului i20. Alături de noul Hyundai i20, pe standul de la Geneva va fi prezent și modelul Hyundai i30 facelift.

Kia Sorento

Poate una dintre cele mai importante premiere de la Geneva este noul SUV Kia Sorento. Cu un design complet nou, Sorento este așteptat cu interes pe piața din Europa.

Lexus UX 300e / Lexus LC 500 Convertible

Lexus aduce la Salonul Auto de la Geneva primul model full-electric din gama sa: SUV-ul UX 300e, dar și versiunea decapotabilă a modelului LC 500.

Mercedes-AMG GT73

Versiunea cu patru portiere a modelului GT va veni la Geneva în cea mai puternică versiune. Numită GT 73, aceasta va folosi un V8 de 4.0 litri ce va fi ajutat de un motor electric montat pe puntea spate. Puterea oferită va fi de aproximativ 800 CP.

Alături de GT 73, Mercedes aduce la Geneva și noul CLA și GLA plug-in hybrid, dar faceliftul pentru Clasa E.

Porsche 911 Turbo

Deși nu este încă confirmat oficial, Porsche va aduce la Salonul Auto elvețian noua generație 911 Turbo și Turbo S, bzată pe noua platformă 992. Pe standul mărcii germane va mai fi prezent și noul 718 Cayman GTS 4.0, noua versiune echipată cu motor boxer cu șase cilindri.

Renault Clio / Captur e-tech

Renault aduce noile versiuni electricficate pentru modele Clio și Captur, denumite E-Tech. Clio beneficiază de o versiune hibrid, iar Captur va avea variantă plug-in hybrid.

Standul Renault va fi completat și cu noul facelift adus modelului Megane.

Seat Leon / Cupra Leon

Seat Leon, fratele spaniol al familiei MQB Evo

Seat prezintă la Geneva noua generație Leon, model compact dezvoltat pe platforma MQB Evo, platformă comună cu noul Golf. Alături, submarca performantă Cupra va prezenta și versiunea performantă de 245 CP a modelului Leon.

Skoda Octavia RS

Geneva va fi salonul versiunilor performante dezvoltate din modele compacte. La Skoda vom vedea noua generație Octavia RS.

Toyota Yaris

Toyota aduce noua generație a modelului de clasă mică Yaris, ce va fi disponibil inclusiv în versiune hibridă.

Volkswagen Golf GTI

Noua generație Golf este proaspăt lansată, iar Geneva va fi scena pentru lansarea versiunii performante GTI.

Totuși, de la ediția 2020 a Salonului Auto de la Geneva vor absenta o serie notabilă de constructori: Lamborghini, Volvo, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, General Motors, Nissan și Mitsubishi.

Adaugati comentariu